onsdag, oktober 26, 2011

Så här blev min mamma behandlad

Till dig som var ”bisittare” när du och din kollega skulle hämta min mamma med ambulans 24 oktober. Du tyckte dina kollegor på sjukvårdsupplysningen skickade ambulans till för många som ringde dem. Du upplyste mig och min syster om att ni minsann inte bedrev taxiverksamhet. Du talade också om att du hade ledsnat på ”griniga kärringar” som inte accepterade dina åsikter. När vi ifrågasatte ditt uttalande sa du att du enbart var ironisk. Vi frågade dig varför du var så arg. Du svarade att du jobbat inom sjukvården i 20 år och aldrig varit arg. Jag har några frågor till dig:

1. Vart skulle min mamma ha ringt i stället – om nu sjukvårdsupplysningen alltid skickar ambulanser ”för att rädda sitt eget skinn” utan att det oftast inte behövs, som du uttryckte det?
2. De här ”griniga kärringarna” som du ständigt får handskas med i ditt jobb – var det jag och min syster du menade, när vi ifrågasatte ditt beteende?
3. Du sa du var ironisk – är man det mot patienter och anhöriga i en sådan situation?
4. Du sa att du aldrig är arg på jobbet – uj uj, man undrar hur du då är när du ÄR arg?
Till sist – när vi kom in till sjukhuset med mamma så sa personalen att man alltid ska åka in när man har de symtomer som hon hade. Hon blev inlagd och nu pågår diskussioner om ev. operation.
Visst förstår jag att man måste undersöka, ställa diagnos, fråga sig om ambulans är nödvändigt. Men detta handlar om på vilket SÄTT man gör det.
Min mamma är 77 år, hon ringer INTE ambulans i onödan – nu är jag rädd att hon inte vågar ringa fler gånger över huvud taget.

11 kommentarer:

4U2! sa...

Vissa människor har självklart hamnat fel i sitt yrkesval. Som taxiföraren som arg som ett bi talade om för mig att jag skulle "Begära" annat transportmedel (detta var sjukresa) eftersom jag måste fälla ner ryggstödet nästan helt. "VI har stora transportbussar" - vad svarar man?
Hoppas allt väl med din mamma. Kram

Gökboet.. sa...

Jag blir så förbannad!!!!! Sorgligt Bedrövligt Skamligt Oproffsigt osv osv

Håller ömt om dig och din lilla mamma!

Suzan sa...

Gör en lex-anmälan!

Renée sa...

Fan vad man blir arg!

Fru Venus sa...

Sparka fanskapet i klockspelet! Förresten, jag vill göra det själv! Nattikram

Shamrock sa...

Men vad var det för pucko?! Anmäl fanskapet för har man ett sånt jobb ska man inte bete sig på det sättet

Lisbeth sa...

Brukar inte svära men nu säger FY FAN. Här i Sundsvall har det under sista månaden skett två dödsfall för att det inte skickades ambulans. Nu börjar jag fundera om dessa personer jobbar på rovison. Ju förre som kommer till vården mer provision åt dess. Ge er mamma en extra kram från mig. Hon ska ringa om så det är det sista hon gör. I en liknande situation ringde min sambo sjukvårdsdirektören.Då plötsligt började det hända saker. Stå på er heja på

Polargrevinnan sa...

Bedrövligt att sådant kan hända. Sänd henne en kopia vad du skrivit.
Jag förstår inte varför en del människor är så otrevliga. Det förekommer lite varstans.Några vänliga ord kostar ingenting.
Kram Viola

oumberligating sa...

Just pga av det du nu här beskriver så startade jag bloggen www.jernsaxen.blogspot.com det blev inte bara en blogg det blev en Förening också, en patient förening, den är aktiv, men snart hoppas jag kunna satsa för fullt!
Kram ifrån Oumberlige Peter, Ordförande i Smärtföreningen Jernsaxen

snippen sa...

Godt sagt, som alltid! Enig med Polargrevinnan. Send damen en skriftlig kopi. :)

Singelmamman sa...

Anmäl honom! Ett sånt beteende är ju helt oacceptabelt.