torsdag, september 09, 2010

Uppländska hemmafruar

Såg ni dom skånska hemmafruarna i går? Hade ni textmaskinen på? Jag måste säga att jag har väldigt svårt att förstå viss skånska. Jag har inget emot dialekten i sig självt, men om man ibland känner att "det är enklare om vi pratar engelska med varandra" så är det något som inte riktigt är som det ska.


Hemma på min jobbgata skulle någon TV-kanal kunna göra en likadan serie om uppländska hemmafruar. Finns minst ett tjog av dom runt om här. Märkliga människor som tror dom är finare än vi är som går upp klockan sex på morgonen när klockan ringer. Ibland ser jag tanterna på förmiddagen i morgonrock när de går ut och hämtar in tidningen. Har alltid undrat vad dom gör hela dagarna. Vet ni?

4 kommentarer:

Gafflan sa...

Jag såg inte dessa fruar igår men jag misstänker att varken fruarna bor i Hollywodd eller Skåne så är nivån lika låg som i övriga program.
Jag tror dom filar naglarna hela dagen och kanske pillar navelludd eller nej, dom har nog någon som pillar bort det åt dom ;D

Tantaluran sa...

Olika falla ödets lotter!

Shamrock sa...

Det missade jag. Missade även nåt annat program som det stått mycket om i tidningarna, där var det visst grabbar som var med istället

Fru Venus sa...

Jag ser inte den kanalen :-( men jag vet vad "dina" fruar gör hela dagarna, de ser på "Hemmafruar" såpor på TV hela dagarna ;-)