tisdag, maj 11, 2010

Symaskinsfobi

Jag har aldrig sytt och kommer aldrig göra det heller. I samma sekund som jag sätter fart på maskinen och första stygn-raden är igång så vill jag det ska vara klart. Och samtidigt som jag känner det, så går naturligtvis tråden av eller så tar undertråden slut. Grrrr.

Ska man dessutom ge sig på att sy något nytt och inte bara laga eller fålla upp - då sätter stora ångesten in. Man måste nämligen klippa i tyget och har man väl gjort det så går det inte att ångra sig. Inget "Ctrl Z" där inte. Fast när man tänker på det - så borde en symaskin av modernaste snitt i alla fall kunna ha en sådan knapp och när man sytt fel så trycker man där. Vips börjar maskinen jobba baklänges. Eller det kanske finns redan?


6 kommentarer:

Monica sa...

Här har du en till som lider av symaskinsfobi. Har aldrigt i hela mitt liv ägt en symaskin....de du..
Var är spindeln??????

Anonym sa...

Det där är allt för bekant. Symaskin och jag passar inte ihop heller. På sin höjd lagar jag lite fållar eller nåt. That´s it!

Anmaja sa...

Här är en som är som klippt och skuren för min symaskin! Jag fick min första när jag fyllde 20 och bytte upp mig några år senare och jag har samma Bernina-maskin kvar. Den går som tåget. Äsch kanske inte som SJ som går som de vill, men du fattar.

Anmaja

Tantaluran sa...

Anmaj: Då mailar jag, monica och tant björn dig när vi behöver hjälp med syandet!

monica: snart - har inte hunnit än, måste ju jobba lite också ibland!

Fru Venus sa...

Jag fick en symaskin av mamma när jag fyllde 20. Gav den till min syrra när jag fyllde 35. Oanvänd. fattar inte vad mamma tänkte på. Jag kan inte ens stava till si. Tack för värmande "ragata" kommentarer. Kram

Baronessan sa...

Ja, nu är ju jag en älskare av symaskiner, men jag känner igen det där med ångra-knappen. Den skulle behövas både här och där ;)