onsdag, maj 12, 2010

Ruffhäxan - del två

Här kommer fortsättningen på Mitt Liv som Ruffhäxa. För er som inte läst del 1 - här finns den.

Ruffhäxan har ordet!

Vi tuffar fortfarande omkring i vår båt – Gubben och jag. Trivs gör vi, avkopplande är det och vi har inga planer på att göra något annat på helger och semestrar. Ja, själva tuffandet är det i och för sig slut på. Till våren ska här åkas så både skepparmössor och Ruffhäxans kökshanddukar blåser av båten!

Gubben har ett nytt projekt i år – Motorbyte. Vad jag vet och förstår så har vi alltid tagit oss dit vi ska med vår förra motor. Visst har den krånglat ibland, men Gubben är en fena på att mecka de gånger det har behövts. Men nu är den alltså utbytt till något bättre, snabbare och stabilare. Det var ABSOLUT nödvändigt. Vi kunde inte hålla på och oroa oss en säsong till över den där eländiga gamla motorn. Gubben fick själv fatta inköpsbeslutet då jag som Ruffhäxa enbart engagerar mig i händelser runt kabyssregionen och sällskapslivet när vi åker båt.

Nu sitter den gamla hederliga motorn i en annan båt. Gubben fick den såld innan den ens var urtagen ur vår båt. På något sätt känns det som att den var VÄLDIGT eftertraktad.

Den nya motorn kostade – MEN – den drar mindre bränsle än den gamla motorn så vårt åkande blir mycket billigare i år. Jaha, säger jag då till Gubben. Men alla de där pengarna vi köpt den nya motorn för, de hade väl räckt till hur mycket bränsle som helst, i flera år till och med? Som jag minns det har jag aldrig fått något svar på den frågan.

Nu hör det också till saken att män blir väldigt glada över nya meckar-saker, och sannerligen krävs det en hel del meckande, lyftande och pustande innan nya motorn är på plats. Gubben är lycklig och går otåligt omkring och väntar på att 75 cm snö som ligger runt båten ska smälta bort så han får sätta igång. Han är ivrig som ett barn, riktigt roligt att se och höra honom!

Så i vår, kära båtkompisar, susar vi förbi er snabbare än tidigare, till en lägre kostnad än någonsin – få ihop det ni!4 kommentarer:

Gafflan sa...

Vad är det med karlar och motorer eller fart för den delen!? Då får vi väl hoppas att han snart får börja fixa med båten :)

Baronessan sa...

Jag tror att det där med motorer sitter i sedan gossarna var spädbarn och föräldrarna sa: "brum, brum, brum" så fort en bil for förbi :)
För övrigt tycker jag att det är dumt att ni ska vara ute på vattnet halva året. Man ser er ju inte då!!! :(

Fru Venus sa...

Kombinationen karlar - pengar - tekniska prylar går aldrig att förstå!

Micke sa...

Precis som med kvinnor, handväskor och skor....