tisdag, april 27, 2010

Jimmy Åkesson den förskräcklige

I dag finns en debattartikel i DN skriven av den förskräcklige Åkesson.

Så här tycker den där människan (bl a):

I samma ögonblick som en utmanare kliver in på arenan sluter sig ärkefienderna samman i en nästan rörande värdegemenskap. Det faktum att utannonseringen av den kommande samregeringen skedde innan utmanaren ens tagit sig in i kommunfullmäktige och innan något av partierna fört några samtal med utmanaren kring förutsättningarna för eventuellt samarbete, understryker hur minimalt det ideologiska motståndet måste ha varit.

Nu har jag hjälpt honom på vägen - ändrat lite i hans skrivande:

I samma ögonblick som en utmanare kliver in på arenan sluter sig ärkefienderna samman i en nästan rörande värdegemenskap. Det faktum att utannonseringen av den kommande samregeringen skedde innan utmanaren ens tagit sig in i kommunfullmäktige och innan något av partierna fört några samtal med utmanaren kring förutsättningarna för eventuellt samarbete, understryker hur starkt vi står emot främlingsfientliga partier i Sverige. Att kunna vara just ärekfiender i politiken men ändå sluta upp enade när dessa förskräckliga partier knackar på dörren – det känns TRYGGT!

14 kommentarer:

Fru Venus sa...

:-) Snyggt! Det borde finnas fler som du!

Tantaluran sa...

Kanske kunde jag bli talskrivare åt den där tjommen?

Anonym sa...

Ojdå, har ingen aning om vem Jimmy Åkesson är! Ska ta reda på det, så får jag se om jag behöver bli upprörd... säkert, eftersom du är det. Och det verkar vara något som är orättvist och dumt, men så är det i politiken...
Hulda

Anonym sa...

Vad är det som du anser vara främlingsfientligt i Sverigedemokraternas politik?

Det kanske helt enkelt är du som är rasisten här eftersom du tydligen inte verkar kunna se "mörka" som svenskar.

För du vet väl om att även fast man är född utomlands men nu innehar ett svenskt medborgarskap så räknas man som svensk?

Tantaluran sa...

Anonym:
1. Allt
2. Märks att du inte känner mig
3. Exakt - du sa just emot dig själv
4. Anonyma är trista

Hulda:
Nej, är du lyckligt ovetande så är du - grattis!

Tantaluran sa...

Anonym (igen):
Jag undrar..........tror du har missuppfattat hela inlägget.

Anonym sa...

Jobbig för dig då tantalur när vi är omgivna av rasistiska och främlingsfientliga grannar ,som det förskräckliga Danmark, Norge, Finland och Island

Karl sa...

+1 tjejen.

Vi borde starta krig mot Danmark, Finland och Norge NU med detsamma! Krig mot rasisterna i våra grannländer som alla för samma politik som Sverigedemokraterna vill föra!

Det är ju helt sjukt att dom rödgröna och borgerliga bantar försvaret när vi har sådana främlingsfientliga grannar som Norge, Danmark och Finland.

Anonym sa...

Föga förvånande att en kärring med gråa hår, utflugna barn och svettningar tycker som du. Har du varit i någon förort de senaste 5 åren?

Anders @ ungsvensk.se sa...

Hur kan diktatur kännas tryggt? Är det främlingsfientligt att vilja ha en ansvarsfull invandringspolitik där det svenska folket inte görs till en minoritet i sitt eget land? Sådana svenskhatare som du skrämmer mig.

Anonym sa...

Hur kan diktatur kännas tryggt? Är det främlingsfientligt att vilja ha en ansvarsfull invandringspolitik där det svenska folket inte görs till en minoritet i sitt eget land? Sådana svenskhatare som du skrämmer mig.

Anonym sa...

Du är helt av banan!

Det finns väl inget förskräckligt i SD:s politik.
Det är ju det enda demokratiska partiet i Sverige som finns kvar i dag, som dessutom vill värna om våra äldre.

Inte bara lägga skattepengar på olika former av invandring,såsom asylsökande, skäggiga barn och anhöriga till dessa.

Sverige står i förhållande till övriga Europa och vår folkmängd, till en helt horribel invandring och kostnader för detta som ingen vågar tala öppet om.(detta drabbar allt annat)

Detta är rent åt skogen så tänk om.

Anonym sa...

Bubblan håller på och spricka sanningen kan inte hållas tillbaka längre! folk börjar vakna och inse att de lever i en Demokratur!

Demokratur betecknar ett samhälle som till ytan är, dvs nominellt, en demokrati, men som i praktiken saknar en reell och vidare omfattande yttrandefrihet, som saknar en möjlighet för dissiderande politiska grupper att föra sin talan på lika villkor, som saknar ett fullt ut rättssäkert rättsväsende (där lagar och regler tillämpas och appliceras olika beroende på vilket politiskt läger man tillhör), där man riskerar att bli av med sitt jobb för sina åsikters skull, där man som dissident / dissiderande grupp riskerar att bli utsatt för politiskt våld av politiska motståndare (och där staten ser mellan fingrarna med detta). Ytterligare ett kännetecken för en demokratur är när lagarna som finns inte efterlevs (av staten själv).

Dock skall tilläggas att det i definitionen för demokratur finns med det faktum att majoriteten av människorna i detta samhällstillstånd, själva inte uppfattar att de lever i en demokratur.

"I en demokratur (notera ordet noggrant) råder allmänna och fria val, åsiktsfrihet råder formellt men politiken och massmedia domineras av ett etablissemang som anser att bara vissa meningsyttringar skall släppas fram. Konsekvensen blir att medborgarna lever i en föreställning att de förmedlas en objektiv och allsidig bild av verkligheten. Åsiktsförtrycket är väl dolt, den fria debatten stryps."

Mvh

Glenn

Jonie sa...

Vilken debatt du skapade här mamsen. Det finns ingen bättre bekräftelse på att man har en poäng i sin åsikt då den sticker på detta vis i andras ögon.

Fastän rött och blått mer går mot samma mitt så kvarstår faktum att Sverigedemokraternas invandringspolitik göms bakom rumsrena ord som lockar mindre pålästa invånare. Är det inte alltmänt känt att främlingsfientlig politik vill få sina väljare att känna denna oro inför "det hemska samhällets framtid" för att på så vis linda väljarna runt lillfingret.

Jag menar. Det är ingen direkt nyhet att invandringspolitiken är ett problem - frågan är hur man vill lösa det.

Precis så som Jimmy Åkesson gjorde försök till att beskriva den svenska politiken i debattartikelt ovan. Deras taktik är, och har alltid varit, att peka på hur hemskt allting är. (iofs, hur ska man annars fånga intresse i värdelös politik?)

Och nu lever vi plötsligt i DIKTATUR för att varken S eller M vill samarbeta med ett rasistisk parti. Intressant synsätt.