söndag, augusti 02, 2009

Stora fasan övergick till glädje!

I går tvingade jag med Gubben till det stora nöjesvaruhuset IKEA. Han sätter inte sin fot frivilligt innanför deras dörrar. Nu var det ändå dags, ingen återvändo. Hemmet behövde kompletteras med en del tunga möbler - då behövs gubbar.

Vi inhandlade bokhylla, skrivbord............och inget mer. När vi hittat möblerna hade jag tänkt skaffa en del smått som kuddar, skålar och en och annan duk - men det fanns inte en chans att Gubben stannade till på den avdelningen efter att hylla och bord valts ut. Han tog sikte på kassorna och det gick inte att stoppa honom. Sånt där smått får jag handla ensam en annan utflyktsdag.

Väl hemma skruvades, spikades, muttrades och svors det i några timmar. Men se! När allt var ihopmonterat och saker plockats in var Gubben en helt annan människa. Nöjd över sitt verk var han tvungen att konstatera att IKEA-besöket nog ändå hade varit nödvändigt.

Så nu är hemmet organiserat och fint. Som belöning har Gubben just åkt iväg till Teknikmagasinet för att inhandla en helikopter (?!) han ska leka med resten av dagen.

Inga kommentarer: