tisdag, februari 03, 2009

Mjuka gurkor och gröna tomater

Ibland när jag handlar mat brukar jag tjyvkika på andra shoppare. Särskilt vid grönsaksdisken är det spännande!
De allra flesta tar en gurka och lägger den i korgen. De bryr sig inte om ifall gurkan är fräsch eller inte. Har ni någon aning om vilken skillnad det är på gurkor som är riktigt gröna och hårda - jo, de smakar mycket bättre.
Samma fenomen med tomater. Hur kan man lägga pengar på omogna, grön-gula tomater när det ligger djupröda söta goda alldeles bredvid?
Själv tror jag det beror på oförstånd. Man ska ha tomater och gurka till maten så man får i sig lite grönt, nyttigt. Hör liksom till. Men att det finns olika smaker på grönsaker, det är vi tydligen få som vet.
Vet ni förresten att lokala grönsakshandlare ofta har små,små krokiga gurkor som är tusen gånger godare än ICA's!

2 kommentarer:

Baronessan sa...

Men Eva - riktigt gröna och HÅRDA och dessutom krokiga. Nu får du väl ge dig!

Anonym sa...

Men BERIT - nu har du snuskig fantasi!